Дали ви се допаѓа да работите со деца? И што мислите за бизнис можност поврзана со образованието на децата?

Според Global Industry Analysts, пазарот за приватно туторство доживува брз раст; расте со опасно темпо и е на пат да стане индустрија од 227,2 милијарди долари до 2022 година. Започнете свој образовен центар за обука кој ќе ви овозможува да допрете до бизнис тренд кој оди во вистинската насока.

Образованието е и секогаш ќе биде од огромно значење за родителите. Ова е една од главните причини зошто побарувачката за знаење ќе продолжи да се зголемува во иднина. Започнувањето на едукативен тренинг центар ви дава можност да го менувате животот на децата секој ден. Во центрите за едуцирање на деца SmartyKids, главна мисија е интелектуалниот развој на децата преку создавање пријателска детска атмосфера. Секое дете е уникатно, затоа нудиме индивидуален пристап на секој ученик за да ги открие своите таленти и да му помогне да го развие својот природен потенцијал. Создаваме средина која го мотивира развојот, креативност и запознавање со светот, што помага да се манифестираат квалитетите на успешна личност.

Зошто инвестирањето во франшиза за образование е вистинска одлука?

  1. Ниска почетна инвестиција

Почетната инвестиција за отворање центар за згрижување на деца преку франшиза е значително поразумна во споредба со почетната инвестиција потребна за бизнис од друга област. Трошоците за стартување и работење се минимални, што го прави одличен избор за започнување бизнис.

  1. Висока маржа

Не е потребно купување на големи количини на стоки и скапа опрема. Цената на услугите не е висока и овозможува да се добие висока профитабилност.

  1. Препознатлив бренд

Друга голема предност на поседувањето на SmartyKids едукативна франшиза е тоа што брендот веќе има воспоставена репутација на пазарот. Родителите сега го препознаваат како бизнис, што би го олеснило многукратно привлекувањето нови студенти во вашиот центар.

  1. Професионална заедница

Етаблираниот бренд ви дава доверба преку докажан модел, модел на искусен франшизер и признаено присуство во заедниците. Создаваме меѓународна комуникациска платформа за размена на искуства и формирање на заедница на луѓе кои се стремат да бидат професионалци во својата дејност во областа на образованието.

  1. Отпорност за време на криза

Образованието е најмалку погодено од кризи во повеќето семејства (според резултатите од Извештајот на ЕК за 2019 година). Родителите постојано имаат потреба од квалитетни образовни услуги и затоа побарувачката секогаш останува релевантна.

  1.  Флексибилност во работното време

Работејќи за себе, имате можност да го одредите степенот на обемот на работа, како и времето во која треба да се одржуваат часовите. Можете исто така да одржувате часови и во самиот центар и преку Интернет.

  1. Корпоративна поддршка

Најголемата предност на поседување бизнис со франшиза е фактот што не мора да започнете бизнис од нула. Како одговорен давател на франшиза, ги запознаваме нашите партнери со спецификите во секторот со цел да создадеме репрезентативно и привлечно рекламирање, кое ќе допре до родителите кои навистина ги бараат понудените образовни услуги.

  1. Маркетинг помош

Маркетингот е од суштинско значење за привлекување клиенти за секој бизнис. Со нас, добивате сеопфатна обука поврзана со рекламирање на социјалните мрежи, целосни информации за целната публика и материјали за поддршка кои ќе ве водат на вистинскиот пат до успешно рекламирање. Дополнително, за секој партнер ги има сите потребни маркетинг материјали за онлајн и офлајн промоција како што се брошури, визит-картички, постери, банери итн.

  1. Обука на наставници

SmartyKids ја користи својата воспоставена програма за обука на наставници во сите центри. Обуката е интензивна и завршува со индивидуална сертификација на секој наставник.

  1. Гејмификација

И децата и наставниците уживаат да работат со нашите разнобојни материјали за учење. Благодарение на игрите со заплет, во која учениците се наоѓаат на првата лекција, учењето за време на курсот е забавно и возбудливо. Деталните планови за часови во голема мера ја олеснуваат подготовката на часовите за наставниците, оставајќи повеќе време за поинтересни задачи.

 

Ако сакате да научите нешто повеќе за франшизната програма на SmartyKids , побарајте презентација тука

SmartyKids Франшиза

 


Дали ви се допадна нашата статија?
Не заборавајте да го следите SmartyKids на:

Facebook:
https://www.facebook.com/smartykidsmacedonia

Instagram:
https://www.instagram.com/smartykidsmacedonia/