Ментална аритметика

Придружете ни се на возбудливо патување по патот на знаењето!

Патување наречено ментална аритметика. Дали се прашувате зошто треба да изберете ментална аритметика за вашето дете? Менталната аритметика носи мноштво вредности за интелектуалниот развој на децата. Тоа оди многу подалеку од способноста за брзо пресметување.

 

Еве пет убедливи причини да ги изберете курсевите за ментална аритметика на SmartyKids за вашите малечки:

Подобрување на когнитивните вештини. Менталната аритметика е терен за обука за брзо и логично размислување. Овие курсеви ја подобруваат концентрацијата, меморијата на децата и нивната способност ментално да решаваат математички проблеми, елиминирајќи ја потребата од хартија или калкулатори.

Јакнење на самодовербата и вештини за решавање проблеми. Брзото справување со сложените математички проблеми влева доверба кај децата, што ги прави повешти во справувањето со различни предизвици.

Подобрени академски перформанси. Менталната аритметика не само што ги изострува математичките вештини, туку може и позитивно да влијае на перформансите во други предмети како физика или науки, каде што вештините за брзи пресметки се од витално значење.

Забрзан развој на критичко размислување и креативност. Способноста за брзо решавање на математички проблеми бара и критичко размислување и креативност, кои овие курсеви ги негуваат на стимулативен и пријатен начин.

Практична применливост во секојдневниот живот. Менталните аритметички вештини имаат корист од реалниот свет. Децата кои ги стекнуваат овие вештини можат ефикасно да решаваат едноставни или сложени пресметки, зголемувајќи ја нивната ефикасност во различни практични ситуации.

Менталната аритметика не само што ја подобрува математичката моќ; ги опремува децата со самодоверба и креативност за да се спротивстават на разновидните животни предизвици со голема брзина.

Ајде заедно да тргнеме на патувањето кон интелектуалниот развој на вашите деца!

Пријавете се за бесплатен пробен час.


Дали ви се допадна нашата статија?

Не заборавајте да го следите SmartyKids на:

Facebook:
https://www.facebook.com/smartykidsmacedonia

Instagram:
https://www.instagram.com/smartykidsmacedonia/